• dr. Ludidi Instagram
  • dr. Ludidi Facebook
  • dr. Ludidi Linked IN
  • dr Ludidi twitter

©2019 by vastenmethode.nl. Een product van dr. Ludidi | Privacy Policy

De dr. Ludidi Vastenmethode

intermittent fasting: verantwoord vasten voor iedereen!

Deel 1: Evolutie van eten

H1 Eten in ontwikkeling

Deel 2: Leer je lichaam kennen en leer goed eten

H2 Nutriënten

H3 Stofwisseling

H4 Darmen & verzadiging

H5 Menselijke aspecten van eten

H6 Onderbroken Vasten

Deel 3: Vasten doe je zo!

H7 De Vastenvijfentwintig

H8 Vasten doe je zo: de dr. Ludidi Vastenmethode

H9 Recepten

H10 Vastenvragen, feiten en fabels

Meer over de dr. Ludidi Vastenmethode

De dr. Ludidi Vastenmethode is Nederlands eerste wetenschappelijk onderbouwde boek over Intermittent vasten. Het boek bestaat uit drie delen, waardoor je als lezer gemakkelijk daar kunt aansluiten waar jij wilt.

In deel 1 van zijn boek neemt dr. Ludidi je mee op reis, terug in de tijd langs alle populaire diëten. Hij bespreekt daarbij historisch-culturele aspecten van eten en hoe het komt dat wij eten zoals we nu eten. 

Het tweede deel gaat over biologische en menselijke aspecten van eten. dr. Ludidi zoomt in op verschillende onderzoeken en haalt heersende gedachtegoed dat eten synoniem is aan nutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen) en kilocalorieën vanuit verschillende invalshoeken onderuit. Eten is meer, eten is een feest! Zo bespreekt dr. Ludidi de menselijke aspecten van eten en het effect van onze omgeving op ons gedrag, aan de hand van zijn omgevingsmodel. In dit hoofdstuk leert de lezer z'n lichaam goed kennen doordat aspecten van stofwisseling en verzadiging uitgelegd worden en niet onbelangrijk: het principe van onderbroken vasten en de voordelen ervan, bijvoorbeeld hoe je kunt afvallen met intermittent fasting.

Het derde deel van de Vastenmethode is een lekker praktisch handboek waarin een door dr. Ludidi uitgevoerde interventie wordt besproken, die geleid heeft tot zijn unieke Vastenmethode: een one size fits none benadering om jou gezond te kunnen laten vasten, afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Hier worden ook hun ervaringen en resultaten van intermittent fasting toegelicht. Verder wordt het derde deel van de Vastenmethode verrijkt met kleurrijke, smakelijke recepten die Ludidi samen met chefkok Frank van Thiel, bekend van restaurant Harry's Maastricht, speciaal voor dit boek ontwikkelde. Delicious, nutritious en een genot voor het oog!

dr. Ludidi's boek over hoe je met intermittent fasting tot een gezonde leefstijl komt is vanaf April 2019 verkrijgbaar. Je kunt De dr. Ludidi Vastenmethode hier bestellen!